Youtube Dizi İle Nasıl Kazanılır

MrDmR

Deneme Moderatör
YTPARA.COM KİTAP İÇERİĞİ
- Youtube'da Kanal Oluşturmak
- Youtube'da Kategori seçimi nasıl yapılmalıdır?
- İçerikleri nasıl seçip yükleme yapmalıyım?
- Youtube'da SEO Ayarları nasıl yapılmalıdır?
- Doğru Etiket ve Başlık Ayarları
- Sosyal Medya ile Youtube'dan yarar sağlamak
- Kanallara Abone çekmek - Doğal abone arttırmak
- Diziler aracılığıyla para kazanmak
- TV Show Programlarını Youtube'da nasıl kullanmalıyız.
- Partnerli Kanal Özelleri
- Yeni Youtube Tasarımıyla REKLAM Yerleşimleri
- Reklam yerleşimlerini tanıyalım
- Niche kelime nedir?
- Doğru Niche kelime seçimi, Niche kullanımı
- Facebook ve Youtube ilişkisi
- Ask.Fm ile yarar sağlayın
- Twitter'ın Youtube üzerindeki etkisi
- Niche kelime nasıl bulunur?
- 6 Adımda Niche kullanımı, niche yerleşimi
- Youtube algoritması nasıl işlemektedir?
- Google Adwords aracılığıyla NİCHE Kelime bulmak
- Youtube SEO Nedir?
- Video SEO Nasıl yapılır?
- Sahte telif nedir? Neler yapılmalıdır
VE DAHA BİRÇOK KONU BU E-BOOK'DA İŞLENİYOR...
BAŞLANGIÇ – YOUTUBE’DA KANAL OLUŞTURMAK
Kanal oluşturmak oldukça basittir. Daha önce açmış birisi için herhangi bir zorluğu
bulunmamaktadır. Fakat yeni bir youtube kullanıcıysanız bu sizleri biraz zorlayabilir.
Bu nedenle de kanalı oluşturmanız için 1 adet gmail hesabına sahip olmanız
gerekmektedir. Bu hesapla giriş yaptığınızda karşınıza youtube artık tamamı ile
açılmış olacaktır.
Önemli olan kanalı açtıktan sonra 15 dakikadan daha uzun videonuz varsa bunu
yükleyebilmeniz için telefon numarasını girmenizdir. Bu sebeplede, kanal sayınız ne
kadar fazla olursa olsun telefon numarası bulma sorununuzda bir o kadar fazla
olmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için pinger programı kullanmaktayız. Hesap
onayı almadığından dolayı dilediğiniz kadar hesabınızı onaylayabilirsiniz.
http://www.pinger.com/tfw/ bu adresi girdiğinizde üye olmanız yeterlidir. Kayıt
olduktan sonra sizlerden posta kodu istemektedir. Amerikadaki bir bölgenin posta
kodunu rahatlıkla bulup girebilirsiniz. Daha sonrasında karşınıza bir sayfa çıkacak ve
buradan dilediğiniz telefon numarasını seçebilirsiniz. Bu numarayı bir yere not almayı
unutmayınız. Hesap doğrular iken sizlere yardımcı olacaktır. Hesabınızı
doğruladıktan sonra kanalınıza artık 15 dakikadan daha uzun videolar atabilme
olanağına sahip olmakla beraber, kanalınızda bulunan videolarınıza küçük resim
ekleme gibi özelliklerinizde açılmaktadır.
Ne kadar çok kanal açarsanız açın Pinger programı sayesinde onaydan
kurtulacaksınız.
Kanal Ayarları Nedir ?
Sizlere şunu en başta belirtmem gerekirse, kanalınızda hangi tür videolar
barındıracaksınız öncelikli olarak bunu kafanızda kurmanız
gerekmektedir. Bunun için kanalınızın ismini Youtube izleyicisine
sunacağınız videolar üzerine kurmanız gerekecektir. Kanalınızın izleyici
tarafınan çekici olması adına göreselleri değiştirmeniz gerekecektir.
Gerekli açıklamaları girmeniz gerekecektir. Bu nedenle ne kadar video
yüklerseniz yükleyin kanalınızın çekiciliği yoksa hiçbirşey beklemeyin.
Bu sebeplede kanal ayarlarımızı düzengün bir şekilde ve konu dışına
sapmadan yapmalıyız. Örneğin; Haber kanalınız var ve siz görsellerde
ya da yazılarıda araba resimler kullanırsanız bu kanalınızın ömrü hiç
uzun olmayacaktır.
Kanal Tasarımı Nasıl Olmalı ?
Videolarınızın izlenmesindeki en büyük etkendir. Kanalınız ne kadar cezbedici olursa
sizlerin izlenim oranları o kadar yüksek olur. Bunun yanında tabiki videolarınızın
içeriklerininde güzel ve orjinal olmasını sağlamalısınız. Güzel bir kanala sahip
olmanız zor değildir. Az biraz Photo shop bilginiz, birazda grafikerliğiniz varsa
yapamayacağınız bir kanal tasarımı yoktur.
Genellikle arkadaşlarımız kapak resmini yerleştirmekte sorun yaşamaktadırlar. Bu
konu ile ilgili olarak aşağıda vereceğim linkteki resmin üstüne koyup düzelterek kendi
kapak resimlerini oluşturabilirler.
http://u1306.hizliresim.com/1b/f/p40s6.jpg
Kategorim Ne Olmalı ?
Kanalınızı kendiniz belirlemelisiniz. Bunun için aşağıda benim vermiş olduklarım
sadece sizlere yol göstericidir. Bu yol gösterici kanal fikirleri üzerinden kendinize
istemediğiniz kadar kanal açıp kategori sahibi olabilirsiniz.
Spor Kanalı ; Masa tenisi , golf, beyzbol, su topu, voleybol, uzun atlama, çekiç atma,
100 mt engelli koşuları, amerikan fubolu, rugby
Sağlık Kanalı ; Kalp sağlığı, kilo sorunları, diyet, sağlıklı beslenme, göz hastalıkları,
iç hastalıkları, kadın hastalıkları, psikolojik hastalıkları
Komedi Kanalı ; Komik şakalar, komik kazalar, komik konuşmalar, komik
davranışlar, komik insanlar, komik hayvanlar, komik bebekler
Haber Kanalı; En son haberler, sıcak haberler, spor haberleri, ülke haberleri, hava
durumu haberleri, kaza haberleri, deprem ve tsunami haberleri,
Moda Kanalı; Kadın modası, erkek modası, yeni moda ürünleri, kozmetik ürünler,
giyim kuşam, yeni trend kadın modası
Seyahat Kanalı; Ülkeler arası geziler, yat turları, gemi turları, tren turları, belgeseller
Teknoloji Kanalı; Cep telefonu, bilgisayar, televizyon, mp4 çalar, nanoteknoloji, uzy
teknolojisi, uydular, büyük yapılı fabrikalar
Telif Hakkı Veren Videolar Nedir ?
Telif hakkına sahip bir çok yapım şirketi bulunmaktadır. Müziklerin
özelliklede yabancı müzklerin tamamı telif hakkı verir. Bu gibi videolardan
para kazanamazsınız. Video sonuna kadar telif vermez gider sonundaki
müzikten telif verir. Dizilerden uzak durmalısınız.
TBM Oranı Yüksek Ülkeler Nelerdir ? Amerika, İngiltere, Danimarka,
Kanada, Fransa, İspanya, Belçika, Güney Kore, Almanya ve Güney
Afrikadır. Bu ülkelerde TBM oranları yüksek olup, güzel kazançlar
sağlayabilirsiniz. Heleki bir de kanalınız revaçta olan bir durumu
geldiğinde oturup sadece ekranı izlemesiniz.
Yüksek TBM’li Kelimeler Nelerdir ?
Bu kelimeler aşağıdaki gibidir. Tam 345 TBM ve arama konusunda lider
kelimelerdir. Kelimelerden dilediğinizi abartmadan kullanabilirsiniz. Emin
olabilirsiniz ki aşağıdaki kelimelerin yararını rahatlıkla görebilirsiniz.
minecraft xbox 360,xbox 360 kinect,xbox 360 slim,mod xbox 360,xbox 360 minecraft,xbox
360 hack, car crashes,car crash,car accidents,car wash,car accident,car commercial,funny
car crashes,cars,car chase,car racing,fast cars,the car,roller coaster accident,car
accident,car accidents,funny accident,funny accidents,truck accident,fatal accident,bad
Kategori Seçimini Nasıl Yapmalıyım
Youtube yapısında yer alan;
• Bilim ve Teknoloji
• Ev Hayvanları ve Hayvanlar
• Eğitim
• Eğlence
• Film ve Animasyon
• Haberler ve Politika
• Kişiler ve Bloglar
• Komedi
• Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar ve Aktivizm
• Müzik
• Nasıl Yapılır ve Stil
• Otomobiller ve Araçlar
• Oyun
• Seyahat ve Etkinlikler
• Spor
Yer almaktadır. Bir çok arkadaşlarımız kazanç yüksekliği nedeniyle hiç fikir sahibi olmadığı
kategoriye odaklanıp olumsuz sonuç almaktadır. Bunun yerine ilgi alanınızda olan kategoriyi
belirleyip, o kategoride kazanç düzeyi iyi kelimeleri çok iyi analiz etmeniz lazım.
Bununlada bitmiyor tabi ki, belirlediğiniz kategoriden iyi sonuç elde etmeniz için emek
vermeniz gerekiyor. Onbinlerce çöp olmuş veya olmaya yakın videolar yükleyip hiç bir şey
elde edemezsiniz. Onbinlerce video yüklemek yerine, 10 adet özel olarak editlediğiniz,
video'ya eklemeler yaptığınız videolara yer verseniz. Onbinlerce yüklediğiniz videodan daha
çok sonuç alacağınıza eminim.
İçerikleri nasıl seçip, yüklemeliyim?
İçeriklerinizi belirlerken spam veya çöp olmaya yakın içerikler yerine, yeni ve trend'te olan
videoları derleyip yüklemenizi tavsiye ederim.
Yani bin video yerine, özenle editlediğiniz derlediğiniz 10 video olması kafidir.
Video seçimi yaparken güncel olmasına dikkat edin. Örneğin: son 2 aylık video'lar gibi...
Bu işe ciddi anlamda odaklanmak istiyorsanız, zamanınızı ayırıp belli bir aşamaya gelene
kadar fedekarlık yapacağınızı unutmayın.
· Kategori ve hitap ettiğiniz ülkenin genel yapısına göre içeriklerinizi seçin.
· Güncel video olmasına dikkat edin.
· Belirlediğiniz videonun trend türleri varsa derleyin.
· Eğitim veya nasıl yapılır türü videolar ise videoları editleyip konu ile ilgili ek bilgiler
ekleyin (resim/text/video)
· Özellikle belirlediğiniz içeriğin telif hakkı olmamasına dikkat edin. Telif hakkı
içerecek durumlar hakkında; http://www.youtube.com/yt/copyright/tr/
İçeriğimi nasıl farklı kılabilirim?
· İçeriğinizin başlığını özgünleştirin. Eğer başlığı özgünleştirmekte sorun yaşıyorsanız
reklam olan kısımları silin. Başlıklarda ★ ► gibi simgeler kullanarak dikkat
çekiciliği sağlayın. (abartmadan)
· İçeriğinizin önresmini içerikle ilgili dikkat çeken bir resim ekleyin.
· Açıklama kısmını özgünleştirin. Hiç birşey yapamıyorsanız wikipedia gibi alanlardan
yararlanarak bilgiler ekleyin.
· EK; http://www.ytpara.com/dunyadan-youtube-teknikleri/1310-youtube-videobasligi-
sayesinde-izlenme-artirmanin-7-yolu-puf-noktalar.html
Kanalıma doğal yollardan nasıl abone çekebilirim?
· Sosyal medya sitelerini kullanarak.
· Video önü açıklama ekleyerek abone çekebilirsiniz.
· Video açıkmasında "Abonem olurmusunuz?" şeklinde bir not ekleyip abone linkinizi
ekleyerek.
· Reklam kazançı olmayan veya üçüncü taraftan telif uyarısı alınıp reklam kazançı iptal
olan video'larınız önüne açıklama olarak ekleyebilirsiniz.
DİZİLER ARACILIĞIYLA PARA KAZANMAK SORU CEVAP !
Merhaba , Bu bölümde diziler hakkında bilgi edinceksiniz , eğer ilk defa dizi işine
girmediyseniz şunu unutmayın “ Diziler telif verir ”. Bu nedenle telif gelene kadar ne
kazanırsanız kardır ve telif yediginizde üzülcekseniz , “ Nasıl olurda telif yerim , Bu diziyi
ben çekiyorum “ gibisinden etrafa saldırcak biri iseniz bu kategoriye girmeyin …
Youtube Türkiye’de reklamlar açıldıgından beri yapımcılar telif atmaya başladı ve meydanı
boş bırakcaklar gibi gözükmüyor , Bundan öncesinden gerçekten dizi işinde güzel para vardı ,
neyse biz geçmişi boşverelim önümüze bakalım . Dizi işinden yine kazanılmaz mı kazanılır
tabiî ki. Ben bu noktadan sonra soru cevap şeklinde gitmek istiyorum ;
Hangi diziler telif vermiyor ?
Arkadaşlar bu çok basit bi soru , ilk başta bu işten kazanmak istiyor iseniz sabırlı olmalısınız ,
çünkü dizi haftada 1 kere yayınlanıyor , o hafta bi aksilik olur felan kazanamazsınız , o
yüzden sabır önemli , bi hafta olmadıysa bir sonraki hafta kazanırsınız , o yüzden artık böyle
sorular sormayı bırakın , kendiniz deneyin , forumda ki açılan konuları takip edin , kendi
kendinize eleyin .
Kurtlar Vadisi, Kuzey Güney, Muhteşem Yüzyıl
Yukarıdaki popüler diziler her zaman telif sunar. Peki telif sunmayan diziler
yokmudur ? Tabiki vardır. Eskiler biraz daha iyi bu konuda.
· Deli Yürek
· Aynalı Tahir
· Sırlar Dünyası
· Kalp Gözü
· Bizimkiler
· Kaygısızlar
Yukarıda saymış olduğum dizilerden telif hakkı almadığımı bilmenizi isterim.
Kanallarım şuan için denemede olup, 1 haftadır herhangi bir şekilde telif gelmedi.
Beklemekteyim.
Eğer eşleşen görsel ise yapcak bir şey yok , O videoyu silin . Ama eşleşen işitsel ise bu
genelde hep olur dizilerde , Youtube üzerinden sesi kaldır bölümünden eşleşen sesi
silebilirsiniz . Bir videoda 2-3 eşleşen ses var ise youtube 1,2sini siler 3. silemez o hafta o
bölümden para kazanmazsınız ama o videoyu silmeye gerek yok , bırakın dursun abone
kasarsınız en azından . Şimdi partner kanalların güzelliginden bir tanesi , eğer partner
kanalınız var ise işitsel engele takılmazsınız , içinde ne kadar eşleşen müzik var ise partner
kanalda etki etmez , reklamlar paşa paşa çıkar  Dizi işinde kesinlikle partner kanal şart
diyorum ve bu soruyuda geçiyoruz..
Dizi kategorisinde TBM ne kadar ?
Bunun dizi kategorisi ile bi alakası yok diyebilirim , Yine TR Veya Yabancı içerik diye
ayrılabilir , TR Dizi ise 0.03’ten yukarı çıkmaz hatta tık sayısı çok oldugu zamanlar 0.02i çok
rahat görürsünüz alışmanız gerekmekte . Fakat yabancı dizi ise bu kadar düşük olmak yine
deneyip görebilirsiniz.
Dizileri kısım kısım paylaşırsam kazanır mıyım?
Dizilerden kazanmak için en garanti yöntem budur , Bir diziyi 7 8 kısıma bölebilirsiniz , Hem
telif yemezsiniz hemde yavaşta olsa kazandırır . 1.Bölümü 8 kısıma böldük 2.Bölümü 8
kısıma böldük böyle böyle diye diye kısım başı 2bin 3bin izlenim alsa bile kazandırır . Fakat
ilk yüklemek çok önemli bu konuda , bunu da TV KARTI sayesinde kendiniz kayıt ederek
yapabilirsiniz.
Dizi işinde partnerligin bi riski var mıdır ?
Arkadaşlar dizi işinde partnerlik bi nevi risklidir , Neden diyorsanız , Dizi işinde şanslı iseniz
bi dizi kanalı en fazla 1 ay gider oda belki , ya telif gelir yada başka bir şey olur , Kanal güm
olur , Partnerlikten de ödemenizi alamazsınız . O yüzden garantici arkadaşlara önerim
adsenseden devam etsinler , para kazanma devre dışı harici her türlü kazandıgı cebine kalır .
Dizi işinde adsensesi banlananı görmedim .
Diziyi ilk yükleyen benim ama benden sonra yükleyenler benden üstte çıkıyor . Neden ?
Arkadaşlar bu tamamen etiketlerle alakalı bi durumdur vede şunuda atlamak istemiyorum ,
eğer spam işi ile ugraşıyor iseniz yani youtubeden alıp youtube’a günlük 500 1000 video
atıyor iseniz farklı vds kullanın . Demek istedigim şu ; Dizi işini tertemiz bi vdsde yapar
iseniz videonuzun ilk sırada çıkma olasılıgı kesinlikle artacaktır . Bu işte temiz olmak çok
önemli . Ben zaten öyle yapıyorum ama hala video’m alt sıralarda diyenleri duyuyor gibiyim ;
O zaman da girdiginiz etiket sayısını arttırın , dizi ile alakalı olan ne etiket varsa girin ,
Dizinin İsmi “A” olsun ; A Dizisi fragmanı , A Fragmanı , A Dizisi Son Bölümü , A 5.Bölüm,
A 5.Bölüm tek parça, A 5.Bölüm 1.Kısım “ …… böyle böyle aklınıza artık ne geliyorsa
etikete girin . Yine olmuyorsa eğer Açıklamayı kısa ve öz tutun , Açıklamada Sadece A Dizisi
bölüm özeti ; yazıp bi enter basıp dizinin o bölümünün özetini yazın . Etiketleri açıklamaya
5. girerseniz muhtemelen alt sıralara düşersiniz . Bu dediklerimi bizzat denedim gördüm . Benden
size tavsiye , Yinede olmadıysa ilk sırada çıkan kişinin açıklamasını ve etiketini aynen kopyalayın 
Dizi yayından kalkınca 10 15 dk sonra youtube sayfasına tek parça halinde nasıl atıyorlar?
Arkadaşlar bu tamamiyle VDS - Server ile olan bişi , Evin interneti ile bunu yapmanız maalesef
mümkün degil , E ben VDS kullanıyorum zaten ama yinede o kadar hızlı yükleyemiyorum ? O
zaman diziyi çektiginiz kaynakta bi sorun vardır , Ne gibi bi sorun ?
Dizilerin bölümlerin çogunda eşleşen içerik veriyor , ne yapabiliriz ?
Torrent sitesinden indiriyor iseniz Diziyi , Dizinin %100ünü Torrent’in Server’ından
paylaşmıyo olabilirler , Bu nedenle de indirme hızınız düşük olur ve buda size zaman
kaybettirir . Dizi paylaşan biri iseniz çok titiz olmalısınız , 1 Dakika bile birçok şeyi
degiştirebilir , Çünkü her şey anlıktır , Ya o bölümü youtube’a ilk atan olursunuz ilk sırada
çıkarsınız ; Kazanırsınız . Yada zaman kaybından dolayı geç atıp 2. 3. Atan olursunuz alt
sıralarda çıkarsınız ; Az kazanırsınız . Dikkat edin kazanamazsınız demiyorum , Elbette
kazanırsınız 
Dizi işine gireyim mi , Girmiyeyim mi M?
Arkadaşlar dizi işinde kazanırsınız , yani kazanırsınız kelimesini duymaktan sıkılmış
olabilirsiniz , kısaca youtube’den kazanırsınız diyelim en iyisi , her kategoride kazanırsınız. O
zaman kıyaslama yapalım ; Dizi işinde telif var mı ? Var . TR Dizi işinde TBM düşük mü ?
Düşük , Hatta yerlerde 0.02 , 0.03. Başka bi soru üzerinden devam edelim ;
Dizi işinde başımıza başka neler gelebilir ?
Tamamen başıma gelen bi durumdan bahsetmek istiyorum , Herşey çok güzel , Diziden para
kazanıyorum kanal 3 haftalık vs , Bi gün mail geldi , ***** adlı videodan para kazanma
hakkınızın oldugunu belirten belge vs istedi youtube . E haliyle yok , Videoları sildim , bi
sıkıntı olmaz sanıyordum ki 3 gün sonra kanalın para kazanma devredışı oldu  Buda ne
demek oluyor ; O ana kadar kazandıgım para yalan oldu  Yani arkadaşlar bunlarında
başınıza gelebilicegini bilerek dizi işine girmeye karar verin . Yani kısacası o kadar ugraşıp
bişi kazanmama ihtimali olan bir şeyle ugraşmak , garanti olan ve her zaman önerdigimiz
Youtube TO Youtube’a devam.. 
Diziyi en hızlı nerden çekebilirim ?
Arkadaşlar genelde böyle direk cevap vermeyi sevmem , sizin araştırıp bulmanız her zaman
daha iyi olur , Size balık vermek yerine balık tutmayı ögretmek her zaman daha iyidir , Biz
bunu istemiyoruz biz hazırcıyız diyenler , bunu itiraf edemeseler bile öyle olanlar var ama
öylesi hiçbir zaman iyi degil bunu unutmayın . Ama bu sefer o kısmın dedigi olsun hadi  En
hızlı sunan kaynak ; ddizi.org sitesidir . Kısım kısım paylaşırlar , Sizde ordan alıp kısım kısım
paylaşın , Hiçbir zaman o sitenin aldıgı izlenimleri geçemezsiniz ama yinede 2 bin 3bin
izlenim alabilirsiniz  Bundanda hızlısı TV Kartı ile record edip upload etmek.
Dizi kanalında abone sayısı önemli midir ?
Dizi kanalında abone sayısı diger kategorilere göre daha az önemi vardır , Ama tabiî ki
önemlidir , 2000 aboneyi bi dizi kanalında 2 haftada çok rahat yapabilirsiniz . Aboneler
hemen videolarınızı gördüklerinden dolayı tıklayıp izlerler ve videoyu atar atmaz izlenim
sayısı artmaya başlar buda videonuzu yukarlara taşımada çok etkili olur.
Dizi kanalında 2000 aboneyi nasıl bu kadar çabuk kasabiliriz?
Videoların başına ortasına sonuna ek açıklamalar girerseniz eğer , İzleyici eğer o diziyi
haftalık takip ediyorsa kesinlikle abone olur . Fakat izleyici rahatsız etmeyecek bi şekilde ek
açıklama yerleştirin. Neden mi ? İzleyicide çok etkisi olmasa da dizi siteleri adminleri böyle
şeylere dikkat ederler . Neden Embed olarak koydugu bir videoda videonun başında koskoca
bi ABONE OLUN yazısı olsun ister ki ? Sizde öyle rahatsız edici bi ek açıklama varsa gider
başka bi kanaldan paylaşır degil mi ? Dizi işiyle ilgileniyor iseniz Dizi Siteleri sahiplerinin
suyuna gidin  Size en çok faydası olan şey budur . Dizinizin bölümü dizi sitelerinde
paylaşılması çok çok çok önemlidir . Artık bunuda siz başarcaksınız , Kaliteniz , Hızınız ,
bunu başarmanın başında gelir.
TV SHOW PROGRAMLARI !
İZLENİM ARTTIRMAK İSTEYENLER İÇİN - TV SHOW PROGRAMLARINA
YÖNELİN !
Bu yazımızda, Sizlere Show programlarından nasıl para kazanılacağını anlatacağız. Örnek
ülke olarak TÜRKİYE’yi alacağız. Türkiye’yi ele alacak olursak, TV Show Programlarından
şu aralar, Beyaz Show, 3Arti1 gibi programlardan youtube üzerinden para kazanan kişi sayısı
oldukça yüksek. TV Show Programları, youtube’da en çok izlenim alan kategorilerden
birisidir. Bu kategoriye yoğunlaşıp, sadece bunun üzerine dayalı bir kanal açarak, Youtube’da
ciddi derecede para kazanabilirsiniz.
Beyaz Show gibi TV Programlarına, olağanüstü bir ilgi var arkadaşlar. Şahsen kendim
denedin. Sizde deneyin. 1 Adet kanal açıp, beyaz show’un fragmanlarından, bölümlerine
kadar yükleme yapın. Ben genelde her hafta o haftanın bölümüyle ilgili video atarım. Seo
ayarlarını da yaptıktan sonra, ciddi anlamda izlenim sayınız artacak, kazanacağınız ücret de
buna orantılı olacaktır.
SHOW PROGRAMLARI İÇİN SİZE TAVSİYE !
Türkiye’de bulunan Show programlarından Beyaz Show’la ilgili video atsanız dahi, bizim
memleketimizde reklama tıklayan fazla insan yok. Tıklama sayımız az, TBM Sayımız az. Bu
yüzden benim tavsiyem, Yurtdışındaki TV Show programlarının videolarını Kanallarınıza
atın. Hem TBM artar, hemde tıklama sayısı artar.
SHOW PROGRAMLARINDA SEO NASIL YAPILIR?
Arkadaşlar, Show programlarının izlenim sayısı oldukça fazla. Kazandığınız parada izlenime
oranla artacaktır. Ancak, herkes bu şekilde kanal oluşturabilir. Buraya kadar herşey kolay. Asıl
sorun, youtube’da herkesin sıkıntı çektiği SEO olayı. Ben bu yazıda, TV Show
programlarında SEO’nun nasıl yapıldığını anlatacağım. TV Show programlarını inceleyin
arkadaşlar. Bunların genellikle kendi siteleri olur. En popüler bölüm, en popüler sanatçıların
çıktığı, en komik bölümleri seçin kendinize. Bulduğunuz bu bölümleri bilgisayarınıza indirip,
ekstra kanallarınıza atın bu bölümleri.
TV SHOW PROGRAMLARINDA ETİKET VE BAŞLIK AYARLARI !
Alakasız etiket ve başlığa daima karşıyım. Ancak, TV Show programlarında bunu yapan
herkes kazanır. Zaten bu işi bilen herkes bu yola başvurmuştur. Yukarıda en popüler bölümleri
seçin demiştim arkadaşlar. Seçtiğiniz bu bölümleri, her video attığınızda etiket olarak farklı
videolara girin. İzlenim sayınız artacak, para kazanmanız da buna orantılı gerçekleşecektir.
Partnerli Kanal Özellikleri
Partnerli kanal, youtube'un gelişmiş kanal özelliğidir. Partnerli kanallar,
normal kanallara göre birçok özelliği içinde barındırır, Kazanılan ücret,
* Partnerli kanal sahiplerinin 1000 gösterim başına aldığı ücret daha
fazladır. Normal bir kanalda 1000 gösterime çok az ücretler
alınırken, partnerlik kanallarda kazanılan ücret 3-5$'a çıkmaktadır.
* Arkadaşlar, partnerli kanalda telif almama durumu vs. var diye
birçok kişi konuşmuş. Normal kanallarda nasıl telif hakkı bildirimi
geliyorsa, partnerli kanalda da telif hakkı ihlali bildirimleri vs.
geliyor. Şahsen denenmiştir :)
* Partnerli kanal, normal bir kanala göre daha fazla emek
istemektedir. Çünkü sizlerinde bildiği gibi, partner kanalların hedef
kitlesi daha büyüktür. Daha fazla kitleniz olur, daha fazla
kazanırsınız. Ancak daha fazla emek vermeniz gerekmektedir.
* Partnerli kanalda Banner kısımları vardır arkadaşlar. Normal bir
kanala göre, Partnerli kanallarda banner ekleyebiliyorsunuz.
Banner eklediğimizde, kullanıcıları kanalımıza çekmek açısından
önemli bir özellik.
* Partnerli kanalda daha fazla kazanç sağlarsınız arkadaşlar.
Dışarıdan Partner olmak yerine, Youtube üzerinden partner olmak,
diğer partnerliklere göre daha kazançlı ve daha iyidir.
SONUÇ ! Youtube işine yeni girmiş, youtube'da kendini
geliştirmemiş bir kişinin partner kanal açması tavsiye edilmez.
YENİ YOUTUBE TASARIMI, YENİ REKLAM
YERLEŞİMLERİ
Youtube yeni tasarıma geçtikten sonra, Tek kanal özelliği ile beraber
youtube'da birçok yenilik meydana geldi. Bu yneiliklerden bir taneside,
Youtube'daki reklamların yerleşimleri arkadaşlar. 8 adet REKLAM
YERLEŞİMİ bulunuyor. Bu RESMİ reklam yerleşimleri ile beraberdir.
YENİ YOUTUBE TASARIMI, YENİ REKLAM YERLEŞİMİ 2
video izlerken yanda, video reklamların olduğunu görürsünüz.
Başka bir kanalın videosu yanda reklam olarak gösterilmektedir.
Bu yine büyük firmalar, yeni açılan kanallar tarafından kullanılır.
Sağ Banner Reklamlar : Çoğumuzun bildiği bir reklam
modelidir. Video izlerken, sağda reklamlar çıkmaktadır. Bu
Reklamlar sizin kanalınızdaki, PARA KAZANMA'nın
aktifleştirilmesi ile oluşur.
Sponsor Videolar: Yeni tasarımdan sonra meydana gelen bir
reklam modelidir. Sağda Sponsor videolar, sponsor kanallar
açılarak, başka bir kanaldan, sponsor kanal'a ziyaret için
oluşturulmuş reklam modelidir.
Tru-View Reklamları : Genellikle süresi 30 saniye ile 2 dakika
arasında olan videoların, bir video izledikten önce, tanıtım
şeklinde çıktığı reklamlardır. 5 Saniye sonunda Reklamı
geçebiliyoruz. En çok para kazandıran reklam modelidir.
Video içi Reklamlar: Google Adwords reklamlarıdır. Adwords
reklam verenlerin reklamları, video içerisinde, (genelde 10
saniye'de belirir) ve sağda belirir.
ANEKTOT Reklamlar : Kanal sahiplerinin uyguladığı reklam
yerleşimidir. Bir videonun içerisine, anektot şeklinde yazı
koyularak, başka bir videonun veya internet sitesine girişin
sağlandığı reklamlardır.
Mobil site Ana Reklamlar : Yalnızca Youtube'a mobilden
girenlerin gördüğü, Anasayfa reklamlarının Mobil versiyona
uyarlandığı REKLAM modülüdür.
REKLAM YERLEŞİMLERİNİ TANIYALIM !
Youtube Anasayfa reklamı : Youtube partnerlinin kullandığı bir
özelliktir. Genel olarak, Büyük firmalar bu tür reklamlar vererek,
hedef kitlesini arttırmayı amaçlar.
Video Reklamlar : Sizin kanalınızda veya başka bir kanalda
Niche, Youtube'da, internet sitelerinde daha fazla kazanç sağlamanızı
sağlayan anahtar kelimelerdir. Rakiplerinizi geride bırakmak, daha fazla
kazanmak istiyorsanız, Niche kelimeleri kullanarak kazancınızı
arttırabilirsiniz. Niche kelimelerden, yeni kelimeler türeterek daha fazla
kazanç sağlanılabilir. Niche, doğru hedefe, doğru zamanda ulaşmanızı
sağlar. Günde 1-2$ kazanan bir youtube kanal sahibi, Niche kelimeler ile
beraber günlük kazancını 100-200$ ve daha fazla arttırabilir. Niche
kelimeler bu yüzden herkes tarafından aranılan, herkes tarafından
kullanılan kelimelerdir. İnternet sitelerinde, makale yazılarak, Youtube
kanallarında, Niche kelime ile ilgili video bulunup kanala yüklenerek daha
fazla kazanç sağlanılabilir. Bulunan bir niche kelime yalnızca youtube'da
değil, internet sitesi sahipleri içinde yararlıdır. Örnek olarak niche
kelimemiz tavuk olduğunda, tavuk.com alan adı boşsa, bu alan adını
satın alıp, niche kelimemiz olan TAVUK ile ilgili makaleler yazılarak
kazanç elde edebilirsiniz.
Niche Keywords (Kelimeler) Nedir !
6 Adımda Youtube'da NİCHE Çalışmak ! Niche Kelimeler Nasıl
Doğru Niche Kelime Seçimi, Niche kelime analizi
Arkadaşlar, niche kelimenin ne olduğunu buraya kadar öğrendik. Bundan sonra ise,
bu kelimeleri nasıl seçeceğimizi, doğru niche kelimeleri nasıl bulacağımızı
öğreneceğiz. Niche Kelimeler, website sahipleri ve Youtube kanal sahipleri için
önemli bir rol oynar. Eğer Niche kelimeleri doğru yerde, doğru şekilde
kullanırsanız, kazancınızdaki artış meydana çıkacaktır. Niche doğrudan kazanç
sağlamanızı sağlamaktadır.
Niche kelimeler, genellikle Google adwords, kelime analizi, keywords aracı ile
bulunur. TBM oranı yüksek, arama hacmi yüksek, rekabet yüksek olan kelimeler ve
rekabet düşük kelimeler seçilmelidir. Niche kelimeler ile beraber, tıklama başına
alınan ücret artacak, 1 ayda kazandığınız ücreti 1 hafta içerisinde
kazanabileceksiniz. Tabii ki doğru yerleşim stratejisini uygulayarak...
Niche kelimeleri, çok kazanmak adına kesinlikle heryerde kullanmak mantığı,
sadece çok kazanmamızı sağlar. Ancak kazandığımız parayı birde Almamız var.
Genel olarak, günde 1000$'a ulaşabilirsiniz. Ancak youtube ve adsense tarafından
ban yersiniz. Bu yüzden, doğru niche kelimeleri seçerken, kelimenin TBM'sine
dikkat etmelisiniz. TBM'si 100$ olan bir kelime zaten birçok kişi tarafından
kullanılıyorduk, rekabet yüksektir. Bu yüzden nich kelime seçerken, TBM'sinin 1-
50$ arasında olması daha iyi olacaktır. Fazla risk almamalıyız ki, gerçekten
kazanalım.
NİCHE KELİMELER NASIL BULUNUR? TBM NASIL ÖĞRENİLİR?
Niche kelime bulmak herkesin gözünde büyütülen birşey olsa da, Niche kelime
bulmak bir hayli kolaydır. Tabii ki yöntemlerini bilmek gerek. Öncelikle Niche
kelime'leri analiz etmek için, Google Adwords Kelime aracını kullanmaktayız.
Google Adwords kelime aracı ile beraber, bulunan niche kelimenin, TBM'sine, aylık
aranma hacmine vs. ulaşabiliriz. Ulaştığımız bilgiler doğrultusunda, kanallarımızda
Niche kelime yerleştirmesi yapmalıyız. Niche kelime kullanmak için, google
adwords kelime aracı ;
Para birimini vs. istek doğrultusunda değiştirebilirsiniz. TBM'nin ne kadar olduğu
bu para birimi ile ölçülür. Ben Dolar seçtim.
Google Adwords kelime aracına tıklıyoruz arkadaşlar. Bundan sonra, TBM'sini
öğrenmek istediğimiz kelimeleri arıyoruz. Aramaya gelince de ;
En son olarak da arama'ya tıklıyoruz. TBM'sini öğrenmek istediğimiz kelimeyi,
ülkeyi ve dil'i seçtikten sonra, Aramaya basarak, aşağıdaki gibi kelime hakkındaki
analizler ortaya çıkıyor.
Kelimeleri bu şekilde ANALİZ etmekteyiz arkadaşlar. TBM'si yüksek kelimeleri
seçerek, kanalımızda yayınlıyoruz.
1. Google Adwords'de aranma hacmi, Rekabet ve TBM oranlarına bakarak
kelimeler seçin. Rekabet düşük, aranma hacmi yüksek, TBM yüksek
kelimelere yönelin.
2. Seçeceğiniz kelime veya kelimeler adına, Youtube'da video araması yapın.
Hangi videonun, hangi başlıklarla yayımlandığı konusunda bilgi sahibi olun.
3. Seçtiğiniz Niche kelime ile ilgili video bulun. Tavsiyem internetteki YOUTUBE
haricindeki diğer sitelerden bulmanız. Youtube'da insanlar, çok fazla kaynağa
bakmayı sever. Özellikle yabancı ülkede yaşayan kişiler.
4. Niche kelimenizle ilgili video bulduktan sonra, Başlık, Etiket ve Açıklama
kısmını düzenlememiz gerekecek. Bunun için, Niche kelimemizle ilgili bir
başlık buluyoruz. Tavsiyem, Google Translate aracılığıyla Niche kelimenin
anlamına bakın ve başlık aratın. Bu şekilde Niche çalışmak sizin adınıza daha
iyi olacaktır.
5. Etiket kısmına, Niche kelimemizi olduğu gibi yazıyor, ardından Niche
kelimemizle ilgilli cümle, sözcükler bulup, bunu etikete yazıyoruz. Etiketler
Niche çalışırken önemlidir. Reklamlarımızın çıkması adına yarar sağlayacaktır.
6. Açıklama kısmına, videoyu tasvir edecek açıklamalarda bulunun. Ardından,
açıklama kısmına kısa veya uzun bir cümle yazdıktan sonra, Etiketlere
eklediğimiz Niche kelime ve gruplarından, açıklama kısmına da ekliyoruz.
6 Adımda Youtube'da NİCHE Çalışmak ! Niche Kelimeler Nasılyerleştirilir?
Youtube'da herkesin en büyük sorunlarından biri TBM oranlarının 0.02$ ,
0.03$ civarlarında olması. Bu sorun adına Türkiye'de birçok kişi, Niche
çalışmasına başvurur. Niche çalışması yaparak, TBM Arttırmayı amaçlar.
Bunun yanı sıra, TBM arttırmak adına Niche çalışmanın nasıl yapılacağını
bilmeyen kişi sayısı da oldukça çok
Niche Kelimeler Nasıl yerleştirilir?
Öncelikle, niche kelimeleri kitabın sonunda vereceğiz. Bu Niche kelimeleri doğru
bir şekilde yerleştirdikten sonra, bu zamana kadar 1-2$ kazanan bir kişinin günlük
kazancı tıklama sayısına bağlı olarak 50-100$ dahi olabilir. Niche kelimelerin
önemini bu yüzden her yazımızda belirtiyoruz. Niche kelimeler, kazancımızı
arttıracak en büyük etmenlerdendir.
* Niche kelimeler ile ilgili videolar bulunarak, kanallara atılmalı, ardından
video başlığı ve video etiketleri Niche kelimeye uygun olarak yazılmalıdır.
Örnek Niche kelimemiz : Araba ise, Video başlığı, araba bakın nasıl kaza
yaptı? şeklinde olmalı. Yani başlıkta mutlaka niche kelimemize yer almalıdır.
Bunu yaptıktan sonra, sıra etiketlere geldi. Etiketler de başlık kadar
önemlidir. Başlığı yazdıktan sonra, etiketlere, öncelikle niche kelimeyi,
ardından Niche kelimenin alt kategorilerini eklemeliyiz. Örnek : Araba kazası,
uçan araba vs. şeklinde olmalıdır.
* Niche kelimeleri abartılı birşekilde yerleştirmemeli, 1 video içerisine
maksimum 4-5 niche kelime yerleştirmeliyiz.
* Çoğu kişinin yaptığı bir taktik, Niche ile ilgili video bulamayınca, başka bir
videonun etiketine Niche kelimeyi yerleştirip, böyle izleyiciye sunmak. Bu
yöntemi çok sağlıklı bulmasam da, kazandıran yöntemlerden birisi de budur
arkadaşlar.
* Niche kelime ilgili video bulunmadığı zaman, kendimiz özgün bir video
oluşturabiliriz. En kötü, Movie Maker ile, 3-4 fotoğraf ve birazcık yazı, fon
müziği ile, özgün video oluşturabilirsiniz. En azından Niche'ye gelen kullanıcı
farklı bir video ile karşılaşmamış olur :)
YUKARIDA NE YAPTIK? NİCHE NASIL ÇALIŞMASINI NASIL YÜRÜTTÜK?
1. Başlık Help With ile ilgili cümle oluşturarak tamamlandı.
2. Açıklama kısmına, Videoyu tasvir eden bir cümle, ardından 3 adet etiket
yerleştirildi
3. Etiketlere Niche kelime, niche kelimeden türetilmiş cümle eklendi
NİCHE ÇALIŞMASI NASIL YAPILIR, RESİMLİ ANLATIM
Niche çalışması yapmak için, Başlık, Etiket ve Açıklama kısımlarına gerekli kelimeleri
yerleştireceğimizi belirttik. (Google Adwords'den bulduğunuz Niche kelimeler)
BURADAKİ Örnek Niche'miz : help with olsun.
Niche kelime bulmak için yöntem;
Hit konuları takip etmek için ilk etapda şu servislerden yararlanmamız gerekli.
· http://www.alexa.com/whatshot
· http://www.google.com/intl/en/press/zeitgeist2010/
· http://www.google.com/trends/
Kategorimiz belli ise hangi dillere göre arama yapılacaksa (dil bilgisi yoksa translate
kullanılabilinir). Kelimeyi belirledikten sonra;
https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal google kelime araçını kullanarak kelime
rekabet düzeyi, hit oranı, tbm düzeylerine bakıyoruz.
Daha sonra rekabet düzeyi düşük - hit oranı orta - tbm kazançı güzel olan kelimeleri seçiyoruz.
Kelimemizi belirledikten sonra alt dallarını bulmak için ise yukarıda belirttiğim siteleri kullanarak o
kelimede trend olan kelimeleri ek olarak seçiyoruz.
Daha iyi anlamanız için; http://www.r10.net/youtube/1052948-youtube-icin-niche-kelime-bulmaktbm-
yukseltmek-resimli-anlatim.html
Kelime öneri araçları için ise aşağıda belirttiğim servislerden yararlanabilirsiniz;
• http://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/bing-ads-intelligence
• http://www.seoquake.com/
• http://www.keywordspy.com/trial.aspx
• http://seogadget.com/google-adwords-plugin-excel/
bu yazımızda cevaplayacağız arkadaşlar. Öncelikle Youtube'un
algoritmasını tanıyalım arkadaşlar. Youtube'un algoritması Google ile
aynıdır diyebiliriz. Ancak tabii ki farklılıklar var. Youtube algıritmasında ;
* SEO ayarının yapılması
* Videoyu tam tasfir eden bir Başlık
* Arama yapılan kelimenin etiket olması
* Yayınlanan videonun, kanalının izlenme sayısı
* Yayınlanan videonun beğeni sayısı
* Videonun eklenme tarihi
* Başlığın tam olarak aranılan kelimeler içermesi
* Videodaki yorum sayısı
Yukarıdakilerin hepsi bir bütün olarak algılanır. Video izleme sayısı sizin
en fazladır. Ancak etiketleri vs. iyi girmediğiniz için diğer bir kişinin
videosu en başa çıkabilir. Yada beğeni sayısı yüksek olan bir video'nun
ayarları yapılmamış ise, Ayarları yapılmış ancak beğeni sayısı düşük bir
video ilk sırada çıkabilir. Ayrıca, Youtube'da da Seo'nun önemi büyüktür.
Seo ayarı yapılı bir videonun değeri daima ön plandadır. Gelin bu
algoritmayı örnek bir video ile beraber inceleyelim.
Youtube Algoritması Nasıl işlemektedir?
Youtube'un algoritmasını birçok kişi merak eder. Merak edilen
soru/konulardan birisi, aynı videodan benim kanalımda da varken, neden
başka kanalların yayınladığı video ilk sırada çıkıyor. Bu sorunun cevabını
yazdık, 2. videonun başlığı tam olarak aradığımız bütün değildi.
Yani "TİLKİ" kelimesi bizim aradığımız kelimelerin arasına
girmiş. Ayrıca video açıklamasında etiket vs. yok. Bu yüzden
izlenim sayısı ve beğeni sayısı 2. videonun daha fazla olsa
dahi, Seo ayarları yapılı bir video ilk sırada çıkıyor. Burada
SEO'nun önemini bir kez daha anlıyoruz arkadaşlar.
Video SEO nasıl yapabilirim?
Video SEO'nun avantıjı o içeriği normal arama yapan kişileride video çekmekerek izlenim
taraflı daha uzun süre hit sağlamaktır.
Bu konuda 2 farklı link paylaşacağım, konuyu en sade halinde ele aldıkları için az bi ingilizce
ile olayı rahatlıkla anlayabilirsiniz.
· http://www.searchenginejournal.com/4-tips-to-seo-your-videos-for-google-andyoutube/
46680/
· http://www.steamfeed.com/top-3-youtube-seo-tips-get-more-views/
ÖRNEK BİR VİDEO İLE YOUTUBE ALGORİTMASI
Youtube'un algoritmasını inceleyecek olursak, aradığımız
kelime: Komik Adam, ilk 2 videoya baktığımızda, 1. videonun
stratejisine bir bakalım, Açıklama kısmına, etiketler yazılmış +
Etiketleri de var. Muhtemelen video kategorisi de Komik'dir. 2.
videoya bakacak olursak, Biz arama çubuğuna komik adamlar
network kayıt olduğunuz zaman size iphone teklifleri de verilir.Örneğin sadece isviçrede
geçerli olan bir iphone teklifini alın ve orada çok izlenen dizilerden birini belirleyin.Daha
sonra basit bir site kurun ve site tek sayfalık bir anket sitesi olsun.Bu sitede dizinin
karakterlerinin değerlendirmesi olsun ve ziyaretçileriniz hangi karakterin daha başarılı
olduğunu seçebilsin.Seçimi yapan ziyaretçiler anket sonucunun durumunu gösteren ve o dilde
"Tebrikler iphone kazandınız almak için tıklayın" gibi bir mesaj yazan bir sayfaya
yönlendirin.O sayfadaki link de sizin CPA linkiniz olsun.Sizin linkinizden gidip teklifi
tamamlayan kullanıcı başına 10$ gibi rakamlar kazanabilirsiniz.Siteye trafiği de diziyle ilgili
keywordlere edit programlarıyla güzel videolar yapıp seo uygulayarak
sağlayabilirsiniz.Yaratıcılık her zaman size kazandırır.Bu çok çok başarılı bir sistem
olmayabilir.Sadece şu an aklıma geldiği için örnek olarak verdim =) siz örnekleri
çoğaltabilirsiniz.
Youtube SEO ne işe yarar?
Youtube videolarına seo yapmak videonuzun hem youtube aramalarında hem de google
aramalarında ilk sayfada-ilk sıralarda çıkmasını sağlar.Bu da izlenim açısından büyük bir
olanak sağlar.Eğer satış ortaklığı veya CPA gibi sistemlerle ilgileniyorsanız bu konuyla ilgili
bir odaklı(niche) kelime bulursanız videonuzu googleda ilk sıraya getirmeniz istediğiniz linke
odaklı ve kaliteli ziyaretçi çekmenize yardımcı olur.Videonuzun açıklama kısmına linkinizi
koyarak satış yapabilirsiniz.Tabiki satış oranını arttıracak-azaltacak birçok etken vardır.Bunlar
kullandığınız video,videonun viral olarak yayılması,satışını yaptığınız ürünün kalitesi,ürünün
satış sayfası gibi dikkatle seçilmesi gereken noktalardır.
Eğer adsense ile ilgileniyorsanız aranması belli değerlerin üzerinde olan ve TBM'si yüksek
kelimelerde videonuzu ilk sıraya yerleştirirseniz seo ile tamamen organik trafik elde edersiniz
ancak çıkacak reklamları seçemediğiniz için kazanç CPA gibi veya satış ortaklığı gibi
olmaz.Bir diğer yol da PPD gibi indirme başına para veren sistemlerdir.Örneğin videonuzda
bir programın kullanımını anlatırsınız ve bu tip bir siteye programı yüklersiniz.Videonuzu
izleyen insanlar sizin linkinizle siteye gider ve programı indirmek için bir görevi (anket,mail
yollama vs.) tamamlamak zorunda kalır.Görevi tamamladığında indirme açılır ve siz para
kazanırsınız kullanıcı da programını indirir.Yaratıcı fikirlerle kazancınızı daha da çok
arttırabilirsiniz.Video marketing zannedildiğinden daha kazançlı bir sistemdir.
Videoya SEO nasıl yapılır?
Öncelikle şunu belirmeliyiz ki bir videoya özel seo yapmakla bir kelimeyi hedefleyip ona
uygun bir video ile seo yapmak farklı olaylardır.Bir videoya seo uygulamak mevcut
kanalınızdaki herhangi bir videoya yapabileceğiniz dinamiklerden oluşur ancak kelime bazlı
çalışmada yeni bir kanal açmanız gerekir.Biz burada kelime bazlı çalışmayı anlatacağız.
Adım 1 : Niche ve Anahtar Kelime seçimi
Öncelikle yapmanız gereken bir niche ve anahtar kelime seçimi olacaktır.Seçtiğiniz niche
spor-kilo verme-para kazanma gibi bir niche olabilir.
Tavsiye : Yaratıcılığınızı kullanmaya çalışın.Örneğin şöyle bir yol izleyebilirsiniz.Bir CPA
TWİTTER İLE, İZLENİM VE KAZANÇ ARTTIRMAK
Çoğu kişi twitter'ın nimetlerinden faydalanıyor arkadaşlar. Ancak bu yazımızda
Twitter'ın faydalarından da bahsetmesek olmazdı sanırım. Twitter kazanç
arttırmak için en iyi yollardan birisidir.
Yukarıdaki Tweet'den de görüldüğü gibi, Melih Gökçek'in takipçileriyle paylaştığı
kendim ettim kendim buldum videosunu düzenleyip, oynamalar yaptım. Ardından
twitter'da takipçilerimle paylaştım. Tabii ki Hashtag'lara da bu videoyu attım. Eğer
twitter hesabınızın takipçi sayısı fazla ise, RETWEET sayınız gerçekten fazla ise, bu
şekilde bir tweet atın derim. Ben genelde kendi yaptığım videoları bu şekilde
yayınlarım. 3-4 tane hashtag'a videoyu atar, ardından 100-200 RT alırım. Popüler
videolara geçtiğinde zaten kendisi izlenim alıyor. Bu durumda, hem daha fazla
kazanç, hem daha fazla izlenim alıyoruz :) Takipçi sayısı az olan veya Retweet
alamayan arkadaşlar da Retweet paneli satın alabilirler. İnternette Retweet paneli
satan birçok kişi var. Yayımladığınız videoların Retweet sayısını arttırarak, Popüler
videolar arasında sizinde videonuz yer alacaktır.
Popüler videolara giren bir video, daha fazla paylaşım, daha fazla izlenim, daha
fazla kazanç demektir arkadaşlar. Bunu uygulamanızı tavsiye ederim. Gerekirse,
takipçi sitelerinden organik takipçi satın alın arkadaşlar.
ASK.FM İLE İZLENİM VE KAZANÇ ARTTIRMAK
Ben bu siteden yalaşık 50-60$ kazandığımı hatırlarım. Bunu bu zamana kadar
anlatmadım. Herkese ask.fm çoluk çocuk sitesi, ergen sitesi olarak gelebilir. Ancak
ask.fm ile de para kazanmak mümkün. Nasıl olduğuna gelecek olursak, Tabii ki
ask.fm'de de video paylaşımı yapabiliyorsunuz.
ADIM 1 : Ask.Fm sitesinden yaklaşık 10-20 adet üyelik açın. Üyelik açmak zaten
kolay. E-mail onayı vs. yok. İsimlerin Kız olmasına dikkat edin. Genelde kızların
paylaştıkları daha fazla ilgi görüyor.
ADIM 2 : Ask.Fm > AKIŞ > Tüm herkesin profiline youtube'da reklama açık bir
videonuzu gönderin.
Aynen yukarıdaki gibi, soru olarak yayınladığınız video, hem başkalarının
profilinde, hem ask.fm akış'ında görünecek. Daha fazla kişi, daha fazla izlenim,
daha fazla kazanç sağlayacaksınız.
FACEBOOK İLE İZLENİM/KAZANÇ/HEDEF KİTLESİ ARTTIRMAK
Facebook, daha fazla geniş kitle demek arkadaşlar. Bana izlenim alamıyorum,
kazanç sağlıyamıyorum diyen arkadaşlara, Yabancı bir sayfa satın alın, yabancı bir
kanal açın diyorum. Çünkü gerçekten en etkili yöntemlerden birisidir. Yabancı
içerikli bir kanal, Türkçe içeriğe göre kat kat daha fazla kazanç getiriyor. Bu yüzden
yabancı bir kanal açıp, yabancı bir sayfa da videolarımızı yayınlamak, oldukça etkili
olacaktır.
Yukarıda, kendi sayfamda bir video paylaşımı yapmışım. Youtube kanalımdaki bir videoyu
sayfada paylaşarak, hedef kitleyi arttırmayı amaçlamış, benim paylaşmamdan sonra, 816 kişi
daha bu videoyu paylaşmış. Bu da demek oluyor, 816 kişinin arkadaşlarıda bu videoyu
izleyecek, benim reklamlarıma tıklama ihtimalleri artacak, İzlenim sayısına göre aldığım
kazanç artacak ve kanalım, başka insanlar tarafından da hit alıcak. Böylece görüntüleme sayım
da artmış olucak.Parası olan arkadaşların mutlaka kendilerine bir yabancı kanal ve yabancı bir
sayfa temin etmelerini öneriyorum arkadaşlar. Bu yöntemle beraber ciddi derecede kazanç
elde ediyorsunuz, Elde ettiğiniz kazançta büyük bir artış meydana geliyor.
SAHTE TELİF NEDİR? NELER YAPILMALIDIR?
Sahte telif herkesin başına gelir arkadaşlar. Bir videonun asıl sahibi olmadığı halde,
bizim kanalımızı kapatan kişiler illaki karşımıza çıkmış veya başka yerlerden
duymuşuzdur. Sahte telif, videonun asıl sahibi olmadığı halde, videonun asıl sahibi
gibi kendini tanıtıp, videoların tüm haklarını kendinden barındırması ile ortaya
çıkar.
Sahte telifler, genelde sahte firma isimleri tarafından gönderilir. Sahte teliflerde
yapılması gerekilen en önemli eylem, Sahte telif geldiğinde İTİRAZ etmektir
arkadaşlar. İTİRAZ et dedikten sonra, açıklama kısmına en detaylı bir şekilde,
derdimizi anlatan bir yazı yazarak, karşı tarafa bildirimi göndermeliyiz. Gelen
bildirim, SAHTE TELİF ile ilgili ise zaten karşı tarafın üstüne gidin. Yani sizi tehdit
eder bir şekilde konuşabilir, Kanalını kapatırız vs. şeklinde. Karşı tarafın kanalını
bulup, mesaj atın, telif bildirime itiraz edin. Şu aralar, Pana Film ve IGN Network
şeklinde birçok kişiye TELİF Bildirimi gönderilip, kanallarını kapatıyorlar. Dizi ve
Film yayınlayan arkadaşlar bu yüzden çoğu kez banlandı. IGN Network, bildirim
gönderdiği zaman, sizde karşı tarafa bildirim gönderin.
Karşı tarafa bildirim gönderdiğiniz halde, karşı taraf bildirimini geri çekmiyorsa, bu
sefer siz onun size yaptığını yapın. Yeni bir kanal açıp, size bildirim gönderen kişiye,
telif gönderin :)